top of page
baby Presents

Checklista till nyfödd

Lista på babyprodukter

Checklista till nyfödd: Lista

1. Babyskydd

Ett babyskydd är ett måste om du ska transportera hem bebisen efter födseln. Att ha ett babyskydd som passar din barnvagn (finns ofta adapters) är en smidig lösning.

2. Babykläder

Att ha en uppsättning av bebiskläder i olika storlekar är bra. Man vet inte riktigt hur stor bebisen kommer vara när hen kommer ut. Tips är att ha bodys med knäppningar runt båda benen, då det gör det enklare att komma åt och byta blöja utan behöva ta av alla kläder.

Ett babynest är väldigt användbart den första tiden. Det är tryggare för bebisen tryggare att ligga tajt, och det minskar risken att bebisen somnar på mage. Vill du läsa mer om babynest och hitta tips på olika modeller kan du läsa mer här. 

4. Babyfiltar

Att ha en uppsättning av gosiga och mysiga små filtar är nästan ett måste, särskilt när det är kallt ute. De kommer smutsas ned med jämna mellanrum så det är skönt att ha flera hemma att alternera med.

Du kommer förmodligen inte använda ditt babygym de första dagarna, men efter ett tag så är babygymmet väldigt användbart. Det är ett perfekt ställe att kunna lägga ner bebisen på när hen blir mer medveten och blir ett bra ställe för lek och stimulans. 

6. Febertermometer

Tänk på att ha en febertermometer hemma som passar små barn. Så fort din bebis blir lite varm kommer du fundera på om det är feber eller ej. Då är det skönt att kunna ta tempen på barnet direkt så att du slipper gå runt och undra.

7. Bärsjal

Din lilla kommer vilja vara nära, särskilt i början så en bärsjal eller bärsele kan vara bra att ha. Det är både skönt att få lite avlastning för din rygg och du kan få båda dina händer fria så du kan göra något annat samtidigt som du har bebisen nära.

8. Baby monitor

Det kan vara bekvämt och smidigt att ha en baby monitor hemma så du inte behöver vara i samma rum när bebisen sover. Det är särskilt bra om du bor på lite större yta, eller vill gå ut på altan/balkongen.

9. Blöjhink

Förmodligen inte den roligaste produkten man kan köpa, men ack så nödvändig. Förutsatt att du inte vill gå ut med bajsblöjor i tid och otid så är blöjhinken en livräddare.

Checklista till nyfödd: Nyheter

Annons:

t (2).jfif
Checklista till nyfödd: Välkommen
bottom of page