top of page
shutterstock_1012451662.jpg

GRAVID

En graviditet kan kännas som en berg-och-dalbana av känslor, och måendet kan variera från person till person. En gemensam sak för alla gravida är att man förr eller senare måste planera för barnets ankomst.


Väntar man det första barnet kan det kännas svårt och överväldigande att hitta de rätta produkter till sig själv och sin lilla bebis.

Checklista till gravida: Välkommen

Dags att börja planera!

Fem viktiga saker att tänka på innan barnet kommer

Det är svårt att veta exakt vilket behov ditt barn kommer att ha, och därför är det svårt att planera fullt ut. Det finns dock vissa saker som är bra att ha på plats redan från början. Vi har listat 5 av dessa saker.

Checklista till gravida: Text
Barnvagnar

1. Barnvagn

Hitta rätt barnvagn!

Det är inte det lättaste att hitta rätt barnvagn. Man blir förmodligen inte heller klokare av att läsa produktbeskrivningarna på nätet. Ett tips är att läsa recensioner och att åka till affären för att testköra olika vagnar. Fundera också på vilken storlek du behöver så att den får plats i exempelvis lägenheten eller bilen. 

baby rummet

2. Sängplats

Vart ska barnet sova?

Det är lite svårt att i förväg veta vart bebisen kommer att vilja sova någonstans. Vissa bebisar sover utan problem i sin egna spjälsäng, medan andra bebisar vill sova nära mamman. Tips är att skaffa ett babynest som bebisen kan sova i första tiden, oavsett plats. 

Mor och ett barn

3. Skötbord

Vart ska det ställas?

Ett skötbord är bra att ha men det kan ta plats så fundera ut vart du kan tänkas ha det någonstans. Finns det ont om plats i hemmet så finns det skötbord som går att hänga på väggen, alternativt en skötbädd som går att lägga på en plan yta.

baby Cookies

4. Babyprodukter

Ha det nödvändigaste på plats!

Det är bra att vara lite förberedd med babyprodukter till från start. Blöjor, salvor, babyolja, napp och babykläder är exempel på produkter som är bra att det finns på plats från början.

Mamma Amning baby

5. Amning

Var förberedd

Oavsett om du har bestämt dig för att amma eller inte så är det inte säkert att din bebis har rätt sugteknik för att få i sig bröstmjölken och du kan behöva komplettera med ersättning. Tips är att du har en nappflaska hemma och någon typ av mjukgörande kräm till bröstvårtorna då de lätt kan bli såriga i början av amningen.

Checklista till gravida: Tjänster
Skötbord

Babynest

Topplista - 10 populära babynest

Checklista till gravida: Bild
bottom of page